Itt fognak emlékezni a világ egyik leghíresebb DJ-jére: soha nem felejti el őt a világ

Forrás: AFP/Getty Images/Kevin Winter -
emlékhely öngyilkos gyász öngyilkosság Avicii
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész zenei világot megrázta, amikor Tim Bergling, művésznevén Avicii váratlanul öngyilkosságot követett el. A DJ-nek most emlékhelyet állítanak Stochholmban, hogy méltóképpen emlékezhessünk rá és zenei örökségére.

Avicii 28 éves korában, majdnem három évvel ezelőtt elhunyt el. A világ egyik legismertebb DJ-je önkezével vetett véget az életének. Munkásságának emlékére és életének megünneplésére a stockholmi Östermalm városi bizottsága úgy döntött, hogy Tim "Avicii" Berglingnek szentelt emlékhelyet hoz létre a város központjában - írja a YOUREDM.

2013-ban Avicii megkapta az American Music Awards díjat kedvenc elektronikus dance előadó kategóriában Forrás: AFP/Getty Images/Kevin Winter

Megtiszteltetésnek érezzük, hogy a kerületi bizottság kezdeményezi ezt. Ez a hely lehetőséget ad arra, hogy emlékezzen Timre és zenéjére, amely a világ sok emberének annyit jelentett és jelent ma is"- mondta Klas Bergling, Tim édesapja, akit összetört fia halála.

Az emlékhelyet azért is hozták létre, hogy itt vigasztalást találjon minden olyan ember, akinek egy szerette mentális betegség miatt hunyt el. Sajnos ez egyre növekvő probléma mind a fiatal lányok, mind a fiúk körében.

"Soha nem fogadhatjuk el, hogy a fiatalok mentális betegségek miatt elveszítsék életüket vagy fiatalságuk nagy részét" - nyilatkozta Andréa Hedin, a bizottság elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.