Meglepő adatok: ők okozzák a legtöbb közlekedési balesetet

Forrás: Shutterstock -
baleset statiszta közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg azt gondolnánk, hogy inkább a fiatalok vagy éppen az idősebbek okoznak több közlekedési balesetet, a statisztikák erre rácáfolnak. Mint ahogyan arra is, hogy a nők ügyetlenebb sofőrök.

A koronavírus pozitív hozadéka, hogy tavaly sokkal kevesebb közlekedési baleset történt, mint a korábbi években.

A Magyar Autóklub által közzétett adatokból kiderül, hogy a leggyakrabban a gyorshajtás vezet balesethez, Budapesten viszont főleg az elsőbbségi jog és a kanyarodás vagy a gyalogoshiba.

Kiderült, kik okozzák a legtöbb balesetet - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock


Sokan azt gondolnák, ha a kort nézzük, az idősebbek vagy a fiatalok a felelősek a legtöbb balesetért. Ám ez nem így van! Ugyanis a negyvenes férfiak okoznak leggyakrabban problémát, különösen gyakori esetükben a szürke autóval való balesetezés.

A fiatalok csupán a káresemények 15 százalékáért felelnek, a negyvenes férfiak egészen a nyugdíjas korosztályig bezárólag a balesetek 60 százalékát okozzák – írta a Bors.

Ráadásul kiderült, hogy a női sofőrökkel sokkal nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, ugyanis a férfiak a balesetek 62 százalékáért felelnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.