Gyász: elhunyt az olimpiai és világbajnok kézilabdázó, a Veszprém kiváló játékosa

Forrás: Shutterstock -
Zlatko Saracevic
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap este, 59 éves korában elhunyt Zlatko Saracevic, a horvátok olimpiai és világbajnok kézilabdázója, a Veszprém egykori kiváló játékosa.

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapjának beszámolója szerint a horvát Podravka Koprivnca női csapatának vezetőedzőjeként dolgozó néhai világklasszis jobbátlövő vasárnap, a Lokomotiva Zagreb elleni rangadóról hazafelé tartva lett rosszul, és már nem tudták megmenteni az életét.

Saracevic a jugoszláv válogatottal 1986-ban világbajnokságot nyert, 1988-ban olimpiai bronzérmes lett. A horvát nemzeti együttessel 1994-ben Európa-bajnoki bronzérmet, 1995-ben világbajnoki ezüstöt, 1996-ban olimpiai aranyat nyert.

A legendás játékos előbb a Borac Banja Luka, majd a Medvescak Zagreb csapatát erősítette, ezt követően hét évet töltött Franciaországban. Pályafutása folytatásában a Badel Zagreb színeiben 1998-ban és 1999-ben, majd a Veszprém együttesével 2002-ben Bajnokok Ligája-ezüstérmes volt, 2001-ben és 2002-ben magyar bajnokságot, 2002-ben Magyar Kupát nyert.

Edzői karrierje második állomásaként 2004/05-ben a Nyíregyházi KSE szakmai munkáját irányította. Később dolgozott Zágrábban, Dubrovnikban, a horvát válogatott mellett, 2018 óta pedig a Podravka Koprivnica vezetőedzője volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.