Tavaly májusban megöltek egy 16 és 21 éves fiút egy verekedésbenBudapest V. kerületében, a Deák Ferenc téren péntek hajnalban. 

Az ügyben a korábbi megalapozott gyanú továbbra is változatlanul fennáll; eszerint 2020. május 22-én, hajnali fél négy körül a V. kerület, Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy, akkor 18 éves férfi, a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet ekkor a 19 éves társa többször megrúgta, miközben egy harmadik társuk, egy szintén 19 éves férfi mindvégig támogatólag volt jelen. A két megszúrt fiatal a helyszínen életét vesztette - írja az ugyeszseg.hu.

Az ügyben a közelmúltban újabb bűncselekmény megalapozott gyanújának közlésére került sor. Eszerint a fenti cselekmény előtt pár órával, a gyanúsítottak a Deák téren, a gördeszka pálya melletti padoknál tartózkodtak, amikor egyik társuk elvett egy padon alvó férfi mellől egy hangfalat. A gyanúsítotti és sértetti társaság között emiatt szóváltás, majd dulakodás alakult ki, amelynek során az ölési cselekménynél is kést használó 18 éves gyanúsított a sértettet ököllel arcon ütötte és késsel combon szúrta.

A hangfal elrablása és az azzal összefüggő bántalmazás miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói a két letartóztatott férfit, és a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló harmadik társukat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt, az elkövetéskor 18 éves férfit pedig súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is gyanúsítottként vonta felelősségre.

A 2020. május 24. óta letartóztatásban lévő gyanúsítottakkal szemben a Fővárosi Főügyészség - a legutóbb 2021. február 24. napjáig meghosszabbított - letartóztatás további meghosszabbítását indítványozta. Indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatásának további három hónappal, 2021. május 24. napjáig történő meghosszabbítására. A kényszerintézkedés meghosszabbítása tárgyában a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.