Az időjárás a következő napokban kedvezően alakul, és habár néhol helyen előfordul szitálás, többnyire napos, tavaszias időre számíthatunk péntekig.

 

 Szerda    

A hajnalban képződött ködfoltok a délelőtt folyamán feloszlanak, és kellemes kora tavaszias idő alakul ki sok napsütéssel. Reggel 3, délután 16 fok körül alakul a hőmérséklet. Gyenge marad a délies szél.

Csütörtök

Reggelre ismét párássá válik a levegő, és főleg a keleti tájakon képződnek sűrű ködfoltok. Napközben a legtöbb helyen megszűnik a köd, és ragyogó napsütés valószínű. Az Észak-Alföldön van esély, hogy beragadjon a rétegfelhőzet. 14-19 fokos tavaszias meleg lesz.

Tavaszias időre számíthatunkForrás: Shutterstock

 

 Péntek    

Sokfelé képződik sűrű köd, illetve rétegfelhőzet, mely több helyen egész nap megmaradhat. Inkább csak kisebb körzetekben bukkan elő a nap. A derengőbb tájakon 15, a tartósan borús tájakon 7 fok körül valószínű a hőmérséklet.

 

Szombat  

Felhőátvonulások várhatók, főleg a keleti tájakon záporokkal. Az északi, északnyugati szél többfelé lesz erős, olykor viharos. 10 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

 

Vasárnap  

A napsütést kevés felhő zavarja, inkább csak futó zápor, a hegyekben hózápor fordul elő. Élénk marad az északi légmozgás. Reggel 0, délután 9 fok körüli értékeket mérhetünk - írja a Köpönyeg.hu.