Meghan Markle és Harry herceg érzelmes levelet kaptak Erzsébet királynőtől annak kapcsán, hogy végleg lemondtak közszolgálati kötelességeikről.

II. Erzsébet királynő állítólag személyes hangvételű levelet küldött a párnak a lemondásukkal kapcsolatos gondolatairól, világossá téve, hogy szerinte csak teljes odaadással lehetséges a királyi család szolgálatában állni. Emily Andrews, a királyi család szakértője szerint az üzenetet több mint 10 napja küldték el, még mielőtt a királynő hallott volna Harry és Meghan Oprah Winfrey interjújáról.

A levél tartalmát a Buckingham-palota nem hozta nyilvánosságra, de a szakértő azt állítja, hogy tükrözi a közszolgálattal kapcsolatos gondolatait - ami később a királynő hivatalos nyilatkozatában is szerepelt.

Forrás: MTI/EPA/SussexRoyal/Buckingham-palota/Chris Allerton

A királynő azután küldte el a levelet, hogy Harry hivatalosan is bejelentette, hogy feleségével véglegesen lemondanak közszolgálati kötelességeikről. A királynő épp akkor küldte el az e-mailt gondolatairól, amikor Meghan és Harry nappalijukban Oprah-nak meséltek az elmúlt egy évükről, a családalapításról és a királyi családdal kapcsolatos érzéseikről. A királynő nem tudott az interjúról és nagyon nem örül neki.