Lázadásból lett a neve Rebel, egy látomás lökte a színészet felé, és övé minden idők legnagyobb ausztrál kártérítése. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a születésnapját ünneplő Rebel Wilsoról.

1. Melanie Elizabeth Bownds néven született Sydneyben egy kutyaidomárként dolgozó házaspár gyermekeként.

2. A nevét már felnőttkorában változtatta meg Rebel Wilsonra, felvéve a gyerekkori, lázadó természetére utaló becenevét.

A nevét már felnőttkorában változtatta meg Rebel WilsonraForrás: Getty Images/2016 Getty Images/Pascal Le Segretain

3. A felmenői között angolok, írek és walesiek is találhatók. A családi legendák szerint Walt Disney-vel is távoli rokonságban állnak annak felesége, Lillian Marie Bounds révén.

4. Gyerekkorában a húgával nagy rap-csatákat vívtak, és máig is ez a kedvenc zenei műfaja.

5. Eredetileg matematikus akart lenni, majd a neves Új-Dél-Wales Egyetemen egyszerre szerzett jogi és színészi diplomát.

6. A Rotary International jószolgálati ifjúsági nagyköveteként egy évet töltött Dél-Afrikában. Közben elkapta a maláriát, és lázálmában színésznőként látta magát, amint átveszi az Oscar-díjat. Ez a hallucináció is megerősítette abban, hogy a színészi karriert válassza.

Egy hallucináció erősítette meg abban, hogy a színészi karriert válasszaForrás: NORTHFOTO/© 2019 by Entertainment Pictures/Mgm

7. Az áttörést saját maga által írt színpadi musicalekkel érte el az ausztrál színházi szakmában, melyeknek természetesen a főszerepét is eljátszotta, sőt a producerük is ő volt.

8. Miután átköltözött Amerikába, a Koszorúslányok és a Tökéletes hang sikerei révén futott be. Előbbiben kimondottan rá írták a lusta lakótárs szerepét, utóbbiban viszont már a főszereplők között tündökölhetett.

9. A Tökéletes hang-filmekben a Háj Amy nevű karaktert játszotta, és a producerek szerződésben kötelezték rá, hogy nem fogyhat le.

10. Los Angelesben három éven át bérelt közös lakást Matt Lucas-szal, aki a Koszorúslányokban a bátyját játszotta.

11. Mindig Adam Devine karjaiba sodorja az élet, hiszen már négy különböző filmben (A munka hősei, Tökéletes hang 1-2, Hát nem romantikus?) is játszotta a vágyai tárgyát.

12. A Hát nem romantikus? forgatásán agyrázkódást szenvedett, ahogyan a film történetében a karaktere is.

13. Allergiás a kutyákra, amire csak akkor jött rá, amikor elköltözött a kutyákkal teli családi otthonukból.

14. Minden idők legnagyobb összegű ausztráliai kártérítését nyerte a Bauer Media nevű lapkiadóval szemben, akik cikksorozatban támadták, krónikus hazudozónak beállítva őt. A 4 és fél millió dollárnyi összeget jótékony célra fordította.

15. Az utóbbi hónapokban leginkább a látványos fogyása révén került a hírekbe. Eddig magabiztosan viselte molettségét, most azonban megcélozta a 75 kilós testsúlyt, és el is érte azt. A célja már csak a szinten tartás és az egészséges életmód.