Már csak néhány napig élvezetjük a korai tavaszt, péntektől újra itt az eső és a hó. 

Kedd
A reggelre képződött ködfoltok hamar feloszlanak és ragyogóan napos, kellemes tavaszi időre számíthatunk. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 10-15 fokot. A nyugatias szél mérsékelt marad. Front sem terheli a szervezetünket.

Szerda
Hajnalban főleg északnyugaton, északon képződhet ködfoltok, melyek a reggel folyamán fel is oszlanak; és ismét sok napsütés valószínű. Csapadék sehol sem lesz. Délen már akár 15-17°C-ot is mutathatnak a hőmérők.

Csütörtök
Délnyugat felől megnövekvő fátyolfelhők zavarják a szép március eleji napsütést. Eső egyelőre nem alakul ki. A délnyugati szél egyre inkább megélénkül. A maximumok már 12 és 18°C között változhatnak.

Péntek
Észak, északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé ered el az eső, amit délutántól a hegyekben hózápor, havazás, síkvidéken havas eső, hózápor válthat fel. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik. 9 fok körül alakul a csúcsérték.

Forrás: Shutterstock

Szombat
Az erős északi szél hatására csökken a felhőzet, de reggelig még szórványosan előfordul havas eső, hózápor. Jócskán visszaesik a hőmérséklet: délután mindössze +5 fok körül valószínű - írja a köpönyeg