A Heves megyei Lőrinciben élő négy testvér évekkel ezelőtt temettékel a szüleiket, a közelmúltban a koronavírus pedig nagyszüleiket is elvette tőlük.

Csepkét, Zétényt, Csanádot és Zalánt jelenleg a nagynénjük neveli abban a házban, ahol régen szüleikkel éltek.

"Az édesanyjuk 2013-ban, 36 évesen vesztette életét emlődaganatban, a bátyám pedig két esztendővel később, egy elpattant verőér miatt kialakuló belső vérzés miatt, alig 40 évesen.A gyerekek nevelését az apai nagyszülők vették át, de a családunk megpróbáltatásai itt még nem értek véget. A nagypapának, azaz édesapámnak tavaly amputálni kellett a lábát. Idősotthonba került, ahol elkapta a koronavírust, ami négy nap alatt elvitte decemberben. Édesanyám pedig januárban került kórházba, ő másfél hónap után hunyta le a szemét örökre" – emlékezett vissza a Blikkneka gyerekek nagynénje, Andrea.

"Sajnos, nem először kellett ezt átélnünk, már megtanultuk kezelni a helyzetet. Nem hagyjuk magunkat teljesen összetörni, muszáj, hogy tovább folytassuk az életünket. Lelkileg a padlón vagyunk, de együtt átvészeljük ezt az időszakot is. Együtt, egy összetartó egységet képezünk és lelkileg tudjuk egymást segíteni.
Sajnos, túl gyorsan kellett felnőnünk, de igyekszünk megbirkózni a feladattal"– mondta a legidősebb testvér, Zalán.

A nagynéni szeretné továbbra is nevelni őket és gondoskodni róluk, de a gyerekek elhelyezéséről a gyámügy fog dönteni. Az árván maradt gyerekeknek a digitális oktatáshoz laptopokra is szükségük van, de bármilyen felajánlást szívesen fogadnak. Aki anyagilag segítené őket, az alábbi számlaszámon megteheti: OTP 11773391-00762696 (Kómár Józsefné)