Felfüggesztették az oltást az az AstraZeneca vakcináival Ausztriában, miután meghalt egy ápolónő

halál mellékhatás oltás AstraZeneca Ausztria koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felfüggesztették az AstraZeneca-vakcinával való oltást, miután egy 49 éves nő véralvadási komplikációk miatt életét veszítette, valamint egy 35 éves nőt pedig vérrög okozta tüdőembóliával kezelnek Zwettl városában, Ausztriában. Mindkét nő a zwettli klinikán dolgoztak ápolónőként.

Egy 49 éves nő véralvadási komplikációk miatt veszítette életét, egy 35 éves nőt pedig vérrög okozta tüdőembóliával kezelnek a zwettli klinikán, Ausztriában. A két súlyos eset miatt felfüggesztették a AstraZeneca-vakcinával történő oltást az országban - írja a Reuters.

A kép illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

Az osztrák szövetségi egészségügyi hivatal, a BASG kiadott közleményében azt írja, hogy jelen pillanatban nem tud ok-okozati összefüggésről az vakcinálás és a haláleset, illetve a megbetegedés között, elővigyázatosságból azonban felfüggeszti az oltást az érintett AstraZeneca-szállítmány dózisaival.

Az AstraZeneca vakcinájának nem ismert mellékhatása a vérrögképződés, ami tüdőembólia kialakulásához vezethet. Bár a Reuters kereste, a brit–svéd cég egyelőre nem kommentálta az osztrák hatósági bejelentését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.