Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, amely során az országos tisztifőorvos, Müller Cecília elmondta, hogy egyelőre nem lehet javulásra számítani.

A szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag mennyisége is azt mutatja, hogy egyelőre továbbra is számolni kell a fertőzöttek számának a növekedésével. A mostani értékek megközelítik az őszi szintet - mondta Müller Cecília a mai sajtótájékozatón.

Nem lehet javulásra számítani a következő napokban - jelentette ki Müller CecíliaForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Orhan Cicek

Továbbá arról is beszámolt, hogy nincs olyan terület, ahol csökkenés lenne. Mindez arra utal, hogy a következő napokban nem lehet javulásra számítani.

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy még soha nem voltak ennyien kórházban, jelenleg 8270 fő van súlyos állapotban.833 fő van lélegeztetőgépen, és korábban sem volt ilyen magas adat - írja az Origo.

Szinte naponta nyitnak meg újabb kórtermeket. Alkalmanként egy egész család érkezik kórházba súlyos tünetekkel. Csak a szabályok betartásával lehet megtörni ezt a növekedést - jelentette ki Müller Cecília.