Berki Krisztián túlzásnak tartja az inditványt, és nem érti, miért került elő újra egy már lezárt ügy.

A napokban tett közzé egy videót Magyarország Ügyészsége, amelyen egy évekkel ezelőtti baleset látható. A felvételhez azt írták, "szabálytalan és indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre egy férfi." Kiderült, hogy az a férfi Berki Kriszián, aki eddig nem szólalt meg az ügyről, de most elárulta, mit gondol. 

Berki KrisztiánForrás: Facebook/Berki Kirsztián

Nem értem, hogy ez a baleset miért került újra napvilágra, túlzásnak tartom az indítványt is. Ez egy lezárult ügy, furcsa számomra, hogy a történtek után három évvel az ügyészség Facebook-oldalán tűnt fel az a videó, amelyben rögzítették a történteket. Velem szeretnék hirdetni az oldalukat? Ahogy a buszt megelőztem, jobbra indexeltem, mert a Village Parkba akartam bekanyarodni. Elgondolkodható számomra, a buszos miért próbálta megakadályozni, hogy elé kerüljek. A sofőr állítása szerint vészfékezett, de akkor miért nem tudott megállni úgy, hogy 70-90 méterre haladtam előtte? Hol van a szakértői vizsgálat, ami őt igazolja? Nincs, hiszen fékezés nélkül jött belém" - állítja Krisztián, akinek ügyvédje is megszólalt. 

Meglepve tapasztaltam, hogy a médiából kell megtudnom, ügyfelem, Berki Krisztián ellen »elviekben« vádat emeltek. Az Ügyészség azonban egyetlen médiumnak sem erősítette meg ezt az információt. Amennyiben mégis igaz, különösnek találom, hogy egy bűntetőügyben, amelyet a nyomozóhatóság már egyszer megszüntetett, később börtönbüntetést kérjenek egy olyan személyre, akivel szemben ezt az eljárást már megszüntették. Akkor tudok erről bővebben beszélni, ha a nyomozati iratokat, vagy a tényleges vádiratot megismertem" - mondta a Borsnak dr. Szilágyi Roland. 

Berki Krisztián felesége, Mazsi is védelmébe vette férjét. "Ott voltam a férjem mellett az autóban, soha nem tett volna ki engem olyan veszélynek, hogy maradandó sérülést szerezzek amiatt, mert büntetőfékezik egy busz előtt" - mondta Mazsi.