Évekkel ezelőtt keveredett prostibotrányba az UFO együttes frontembere, Varga Zsolti. Az ügyben azóta tavaly novemberben született döntés, ami ellen az énekes-rapper fellebbezett, azonban ezzel párhuzamosan az ügyész is fellebbezett mindhárom vádlott ellen a kiszabott börtönbüntetésük és közügyektől eltiltásuk tartamának súlyosítása céljából.

UFO Zsolti 2012-ben került előzetes letartóztatásba, amit 24 hónap után, egy 3 éves háziőrizetre "cserélt". Kerítéssel és vagyon elleni bűncselekménnyel vádolják.

Az ügyében hét évig tartó tárgyalás után tavaly, 2020 novemberében ítéletet hirdettek, a volt énekest, aki egyben az I. rendű vádlott, bűnösnek mondta ki több rendbeli kerítés bűntettében, csalás bűntettében, valamint kitartottság bűntettében a bíróság, amelyért őt 2 év börtönbüntetésre, 3 millió forint pénzbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte - írja a Blikk.

UFO Zsolti súlyosabb büntetést kaphat prostitúciós ügye miattForrás: Tv2

Zsoltnak azonban az előzetesben töltött ideje miatt nem kellett börtönbe vonulnia, ám ennek ellenére is fellebbezett az ítélet ellen, mivel ő és a védője szerint az ítélet jogilag kifogásolható.

Mindeközben azonban az ügyész is fellebbezést jelentett be a II. rendű és III. rendű vádlott részfelmentése ellen, további bűnösségük megállapítása érdekében, valamint mindhárom vádlott ellen a kiszabott börtönbüntetésük és közügyektől eltiltásuk tartamának súlyosítása céljából.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárást lefolytató Fővárosi Ítélőtáblához a napokban benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, és kezdeményezte, hogy a védelem fellebbezéseit utasítsák el.