Súlyosabb büntetést kaphat prostitúciós ügye miatt a magyar zenész

prostitúció Varga Zsolt UFO együttes ügyészség büntetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évekkel ezelőtt keveredett prostibotrányba az UFO együttes frontembere, Varga Zsolti. Az ügyben azóta tavaly novemberben született döntés, ami ellen az énekes-rapper fellebbezett, azonban ezzel párhuzamosan az ügyész is fellebbezett mindhárom vádlott ellen a kiszabott börtönbüntetésük és közügyektől eltiltásuk tartamának súlyosítása céljából.

UFO Zsolti 2012-ben került előzetes letartóztatásba, amit 24 hónap után, egy 3 éves háziőrizetre "cserélt". Kerítéssel és vagyon elleni bűncselekménnyel vádolják.

Az ügyében hét évig tartó tárgyalás után tavaly, 2020 novemberében ítéletet hirdettek, a volt énekest, aki egyben az I. rendű vádlott,

bűnösnek mondta ki több rendbeli kerítés bűntettében, csalás bűntettében, valamint kitartottság bűntettében a bíróság, amelyért őt 2 év börtönbüntetésre, 3 millió forint pénzbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte

- írja a Blikk.

UFO Zsolti súlyosabb büntetést kaphat prostitúciós ügye miatt Forrás: Tv2

Zsoltnak azonban az előzetesben töltött ideje miatt nem kellett börtönbe vonulnia, ám ennek ellenére is fellebbezett az ítélet ellen, mivel ő és a védője szerint az ítélet jogilag kifogásolható.

Mindeközben azonban az ügyész is fellebbezést jelentett be a II. rendű és III. rendű vádlott részfelmentése ellen, további bűnösségük megállapítása érdekében, valamint mindhárom vádlott ellen a kiszabott börtönbüntetésük és közügyektől eltiltásuk tartamának súlyosítása céljából.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárást lefolytató Fővárosi Ítélőtáblához a napokban benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, és kezdeményezte, hogy a védelem fellebbezéseit utasítsák el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.