Spermabankot hoznának létre a kutatók a Holdon

megmentés emberiség túlélés sperma Hold
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az University of Arizona kutatócsapata egy hatalmas spermabankot szeretnének létrehozni a Holdon, amelyeket a a Holdon található, felszín alatti barlangokban és lávakürtőkben tárolnának. 

A kutatócsapat szerint Holdra tervezett spermabank életmentő lehetne abban az esetben, ha egy szörnyű katasztrófa után a bolygónkat újra kellene népesíteni.

A Hold felszíne alatt rengeteg lávakürtő húzódik, a NASA eddig legalább 200 ehhez hasonlót azonosított. Ezek tulajdonképpen egy 80-100 méter mélyen található barlangok, amelyeken keresztül a felszínre tört a láva, amikor még a Hold aktív volt. Ezek a kürtők kiváló védelmet nyújtanak a jelentős hőmérséklet-ingadozás, a kozmikus sugárzás, de kisebb aszteroida-becsapódások ellen is - írja a Vice.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Egy ilyen kürtő valamelyikében hoznának létre egy építményt, amelyben helyet kapnának a sperma és petesejteket, természetesen lefagyasztva. A kutatók azonban nem csak az emberekre gondoltak, a lap értesülései szerint összesen mintegy 6,7 millió földi faj örökítőanyagával töltenék fel a speciális bunkert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.