Ilyen időre számíthatunk a hétvége további részében

hétvége időjárás vasárnap előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján kiderül, hogy milyen időre kell számítani vasárnap estig hazánkban.

A gomolyfelhős, napos időt követően nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, késő estére már többnyire erősen felhős ég lesz a jellemző.

Először a Dunántúlon és a középső országrészben, később keletebbre is kialakul eső, zápor, helyenként zivatar. Az éjszaka második felében már főként csak a keleti határszélen lehet csapadék. Vasárnap a nap első felében a déli megyékben erősen, északon közepesen felhős, illetve fátyolfelhős lesz az ég, majd délután lassan mindenhol csökken a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű.

Forrás: alcsuti-arboretum.hu

A délnyugati, déli szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és a Dunántúlon erős, néhol viharos közeli lökések kísérik. Intenzív záporok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés.

Vasárnap élénk, időnként erős lökések kísérik az északnyugati szelet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10, 15 fok között alakul.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.