Rendőrök figyelik Müller Cecíliát: még nem találták meg a fenyegetőjét

Fotó: Koncz Márton - Origo -
rendőr Müller Cecília fenyegető
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Cecíliát korábban megfenyegették, emiatt rendőrök figyelnek a tiszti főorvosra.

Egyelőre nincsen információ arról, hol tart a Müller Cecília fenyegetője ellen indított nyomozás, annyit lehet tudni, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat eljárást. Az online zaklatások felderítéséhez sok energiára és erőforrásra van szükség a szakértő szerint, de általában az elkövetők vétenek apró hibákat.

Müller Cecília Fotó: Koncz Márton - Origo

"A hatóságok ilyenkor megvizsgálják, köthető-e valamilyen konkrét műszaki megoldással rendelkező eszközhöz a forrás, illetve kikérik a szolgáltatótól a rendelkezésére álló információkat. Ez egy e-mail-fiók esetében is sok mindent elárulhat, de a közösségi oldalak nagyon sok információt gyűjtenek maguktól is a felhasználóról, például honnan jelentkezett be, mikor mit csinál, milyen szokásai vannak és hol tartózkodott" – mondta a Blikknek Keleti Arthur, az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás elnöke.

A lap szerint

a tiszti főorvos vidéki házát figyelik a rendőrök,

nagyjából félóránként elhajtanak előtte. Ha gyanús, ismeretlen autó jelenik meg a környéken, a rendőrök érdeklődnek a sofőrnél az utazás célja felől. A klinikai szakpszichológus szerint a fenyegetők általában nem váltják be az ígéretüket.

De mindig akadnak elmebetegek, akik eggyé akarnak válni azzal az ismeretlennel, akiről írnak, aki ismertté vált.

mondta

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.