A közvélemény-kutatás szerint az angolok nem akarják Károlyt a trónon látni

Forrás: Getty Images/2013 Getty Images/Wpa Pool -
királyi család Károly herceg uralkodó Vilmos herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a közvéleményen múlna, akkor Vilmos herceg lenne a következő uralkodó az Egyesült Királyságban, nem pedig Károly herceg.

Amikor a II. Erzsébet királynő uralkodása véget ér, a britek inkább unokáját, Vilmos herceget szeretnék a trónon látni, mint a 72 éves fiát, Károly herceget - állapította meg a Deltapoll közvélemény kutatása. A 24 évesnél fiatalabb felnőtteknél pedig Harry herceg lenne a befutó apja és idősebb testvére előtt - írja a Daily Star.

Cambridge hercege a közönség szavazatainak 47% -át szerezte meg, szemben a válaszadók 27% -ával, akik azt akarják, hogy a hagyomány a királynő legidősebb gyermekével folytatódjon. Alig több mint 40% úgy véli, hogy II. Erzsébet királynőnek, aki április 21-én lesz 95 éves, haláláig a pozíciójában kell maradnia.

Károly herceg Vilmos herceg Kate Middleton Forrás: Getty Images/2013 Getty Images/Wpa Pool

Az eredmény óriási csalódás lehet Károly herceg számára, aki nagy előrelépéseket tett az elmúlt két évtizedben nyilvános képének javítása érdekében. A királyi család PR szakértőket kértek fel, hogy segítsék megőrizni a herceg népszerűségét Diana hercegnőtől való válása után és tragikus halálának kezelésével 1997-ben.

A közvélemény kutatásban 1590 felnőtt vett részt. Meglepő módon a 18–24 évesek körében Harry a legnépszerűbb herceg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.