A tavasztól néhány nappal ezelőtt búcsúztunk el, de szerencsére nem hosszú időre. Hamarosan visszatér a kellemesebb idő.

CsütörtökReggel ÉNy felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg északon, majd a középső tájakon lehet zápor, hózápor. Délelőtt átmenetileg szárazabb idő várható, majd délután újabb hózáporok lehetnek - nagyobb eséllyel keleten. Sokfelé lesz erős, néhol viharos az ÉNy-i szél. Reggel gyengén fagyni fog, délután is csak 5-11 fok valószínű.

Forrás: Shutterstock


PéntekA többórás napsütést fátyol-és gomolyfelhők zavarják, de csapadék sehol sem lesz. Az élénk délnyugati széllel melegebb levegő érkezik hazánk térségébe, a maximumok már 10-16°C között alakulnak.


SzombatVáltozóan felhős időre van kilátás többórás napsütéssel, csapadék nélkül. Folytatódik a felmelegedés: délután 14 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk. A DNy-i szél többfelé élénk, néhol erős.


Vasárnap és hétfőNem várható lényeges változás, tovább erősödik a nappali felmelegedés: hétfőn már 20 fok körül alakulhat a csúcsérték. A változóan felhős ég mellett többórás napsütés is valószínű - írja a Köpönyeg.