A négyéves Vékás Gréti épp látogatóban volt nagyszüleinél, amikor tűz ütött ki a házban. A kislányt egy tűzoltó mentette meg, akinek még ma is hálás a fiatal lány.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldalántette közzé a megható történetet, mely szerint Vékás Gréti meglátogatta a tűzoltót, aki 14 éve megmentette az életét.

"2007 tavaszán kigyulladt egy debreceni lakás a Károlyi Mihály utcában. A lépcsőház füsttel telítődött. Több emeleten otthonaikban rekedtek a lakók. Az akkor négyéves Vékás Gréti látogatóban volt nagyszüleinél. A füst hamar elérte őket is. Tímár János tűzoltó ért fel hozzájuk a leghamarabb. Ráadta Grétire a mentőálarcot, ölébe kapta a kislányt és lesietett vele a nyolcadik emeletről.

Eltelt jó pár év, de Gréti azóta sem felejtette el azt a napot, ezért meglátogatta megmentőjét a debreceni laktanyában. János nagyon meglepődött, amikor a szőke tinédzser bemutatkozott neki:

Én vagyok az a kislány, akit megmentettél."

Tímár János tűzoltó főtörzszászlós tizenkilenc éve lát el szolgálatot Debrecenben, jelenleg különlegesszer-kezelő. Vékás Gréti az érettségijére készül és egy fiatal idén felszerelt tűzoltó udvarol neki."

 A megható történetetet már csaknem 4 ezer ember kedvelte, az emberek elismerésüket fejezték a megmentőnek és a megmentettnek is.