Tragédia: elhunyt a sportlövő olimpiai bajnok, Igaly Diána

halál olimpiai bajnok gyász Igaly Diána koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
56 éves korában koronavírusban hunyt el a 2004-es olimpiai bajnok. A hírt Sinka László, a Magyar Sportlövő Szövetség főtitkára is megerősítette.

Pár napja írtunk róla, hogy Igaly Diána is elkapta a koronavírust és mivel nem érezte jól magát, elővigyázatosságból kórházba vonult. Az olimpikon állapota rosszabbodott és sajnos már nem tudták megmenteni.

Tragédia ez a magyar sportvilág életében, hisz Igaly Diána a legnépszerűbb olimpiai bajnokok közé tartozott. Mosolygós természete és az örömtánc, melyet 2004-es olimpiai győzelme után lejtett, örökre belopta magát az emberek szívébe.

Athén, 2004. augusztus 19. Az olimpiai bajnok magyar Igaly Diána mosolyogva mutatja aranyérmét a női skeetlövők versenyének eredményhirdetésén a XXVIII. nyári olimpián. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Igaly Diána Budapesten született 1965. január 31-én. Két olimpiai bajnoki címe mellett négyszeres világbajnoka is volt a skeetlövősportnak. Első vb-aranyát 1990-ben a moszkvai világbnajnokságon érte el csapatban. Egyéniben 1998-ban Barcelonában és 2002-ben Lahtiban is világbajnok lett. Az 1994-es milánói vb-n szintén csapatban nyert aranyérmet - írja az Origo Sport.

A mindig mosolygós sportoló 2000-ben a Sydney-ben rendezett olimpián bronzérmet nyert skeetlövészetben, majd négy évvel később érte el pályafutásának csúcsát, az olimpiai győzelemmel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.