Müller Cecília: Megérkezett hazánkba a Janssen vakcinája

Forrás: ANP via AFP/Rob Engelaar -
vakcina Operatív Törzs Müller Cecília koronavírus Janssen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Operatív Törzs a mai napon is megtartotta sajtótájékoztatóját, amelyen Müller Cecíliai bejelentette, hogy megérkezett a a Janssen vakcinája Magyarországra.

Már hatféle vakcinával oltanak hazánkban - jelentette ki Müller Cecília a mai Operatív Törzs sajtótájékoztatóján.

A Janssen vakcinája egy egyadagos oltás, nem kell kettőt beadni belőle. Ez egy humán adenovírusos vektorvakcina, ezt az összetevőt tartalmazza a Szputnyik egyik komponense is, de a technológiája miatt egy oltás is elegendő belőle - mondta az országos tisztifőorvos.

Megérkeztek a Janssen vakcinája Magyarországra Forrás: ANP via AFP/Rob Engelaar

Az is oltható, aki már átesett a betegségen, mivel ez a vakcina a gyógyulás után felvehető, és a 18 év feletti krónikus betegek is kaphatják.

Először az oltóbuszokon fogják beadni.

A várandósság és a szoptatás még ellenjavallt ennél a vakcinánál, kismamáknak még nem lehet adni, mert nincs elég információ ezt illetően. A mellékhatások egyébként, amelyek esetleg felléphetnek, nem különböznek a többi vakcináétól. Kis bőrpír, fejfájás, hőemlekedés, mint bármelyik másik védőoltásnál - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.