Kiderült, kik engedélyezhetik az alsós gyerekek és az ovisok otthonmaradását

Forrás: Shutterstock -
járvány iskola oktatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőtől újra indul az iskolákban a tanítás az alsó tagozatosok esetében, és az óvodák is nyitnak. Ám sok szülő félti a gyerekét, ezért van arra mód, hogy engedélyt kapjanak a távolmaradásra.

Gulyás Gergely a kormány sajtótájékoztatóján ismertette, hogy jövő héttől visszaáll az oktatás az iskolákban az alsó tagozatosok számára, és nyitnak az óvodák is. A felsősök és a középiskolások május 10-ig otthon tanulnak.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ám sok szülő nem szívesen engedi a gyerekét iskolába még most sem. Ilyen esetben az intézményvezetők engedélyezhetik a távolmaradást, erre felhatalmazást kapnak. Gulyás Gergely elmondta, erre azért van szükség, mert senkit nem akarnak kényszeríteni semmire.

Viszont a tanárok csakis az intézményekben végeznek oktatást az alsó tagozatosok esetében, digitálisan már nem. A hiányzások pótlására való szabályokat most rugalmasabban kell kezelni a miniszterelnökséget vezető miniszter szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.