Koronavírus: Dr. Szlávik János elmondta, hogyan számolják Magyarországon a halálozásokat

Fotó: Koncz Márton - Origo -
halálozás Szlávik János halottak száma koronavírus infektológus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Mokkában számolt be arról, hogy áll hazánk a koronavírussal szembeni harcban, és arról is beszélt, hogyan számolják itthon a járvánnyal összefüggésbe hozható halálozásokat.

"Teljesen máskép számolják az uniós országok a halálozásokat. Magyarország a lazább szabályozást követi, ami azt jelenti, hogy ha valaki kórházba kerül koronavírussal, akkor mindenképpen koronavírus-halott lesz, még akkor is, hogy ha más a halálának az oka. Más európai országok például idősávot szabnak meg, azt mondják, hogy a 29. napig történt halálozásokat számolja koronavírus halottnak. Nagyon nehéz így összehasonlítani az európai adatokat. Én úgy gondolom, hogy majd egy következő évben, az elmúlt évek összhalálozását kell számolni, és ebben Magyarország körülbelül a középmezőnyben van" - mondta el Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.