Harry herceg mégsem várta meg a királynő születésnapját: tegnap visszarepült Amerikába

Forrás: AFP/Ben Stansall -
királyi család Hazatérés Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pár napja még arról cikkeztek a lapok, hogy Harry herceg nem utazik visszaazonnal Fülöp herceg temetése után Amerikába, hogy szeretett nagymamája, II. Erzsébet mellett lehessen, aki ma töltötte be 95. életévét.

A Daily Mail szerint azonban nem így történt: Harry herceg a tegnapi napon Londonból Los Angelesbe repült és délután meg is érkezett a montecitoi kastélyba, egy nappal II. Erzsébet születésnapja előtt. Ezáltal nem tud részt venni nagymamája születésnapján, ráadásul így viszonya is rendezetlen maradt bátyjával, Vilmos herceggel. Bár a temetés után privát beszélgetésre invitálta Károly herceg két fiát, a viszonyuk még nem rendeződött.

Harry herceg Forrás: AFP/Ben Stansall

Harry sokat vívódott, mit tegyen, szeretett volna a királynő születésnapjáig maradni, ugyanakkor hiányzott neki Meghan és kisfia, Archie. Alig több mint egy hete repült az Egyesült Királyságba az American Airlines járatával és brit útjának nagy részét karanténban töltötte a windsori Frogmore Cottage-ban. Harry most megkezdi a második 10 napos karantént otthonában.

A királynő hét évtized után most tölti először egyedül a születésnapját. A hozzá legközelebb élő családtagokkal fog csak valószínűleg találkozni, mint Andrew herceg, Eugenie hercegnő, valamint Wessex grófnője és grófnője. Nem lesz hagyományos fegyvertisztelet vagy születésnapi fotó, mert az uralkodó továbbra is gyászol.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.