A tegnapi napon kinyitottak a teraszok és amennyiben elérjük a 4 millió beoltottat, nyithatnak a szállodák, mozik, színházak is. 

A szombati nap nagy nap volt Magyarország életében: újra megnyitottak a teraszok, a nap is gyönyörűen sütött, így nem csoda, hogy elárasztották az emberek a kiülős helyeket. Hamarosan  nyithatnak a mozik, színházak, szállodák is, de vajon mikor bulizhatunk újra egy fesztiválon? Erről beszélgetett a Blikk riportere Lobenwein Norberttel, az ismert fesztiválszervezővel.

Balaton Sound 2019 07.07. szombat 4. napFotó: Rockstar Photographers

Lobenwein Norbert elmondta, bár pár hete még maga se hitte volna, most már bizakodó azon a téren, hogy hamarosan talán beindulhatnak a koncertek és rendezvények is. 

Nem gondoltam volna, hogy hihetünk még idén nyáron fesztiválban, de egyeztetve szintén rengeteg szervezőtárssal (...) mindenki úgy van vele, hogy bármikor készen állnak a nyitásra sok fesztivál esetében"

- nyilatkozta a fesztiválszervező, aki szerint a Sziget fesztivál megtartására továbbra sincs túl nagy esély, viszont a balatoni fesztiválokra igen. Norbert azt is elmondta, hogy bár a szakmában sokan ellenzik, ő támogatná azt, hogy védettségi igazolványhoz legyen kötve ezeknek az eseményeknek a látogatása.

Nyilván van egy olyan korosztály, ami eleve nem tud még részt venni a programban, de azt gondolom, hogy ez a része meg lesz oldva" - tette hozzá.