Továbbra is pusztít a koronavírus Indiában: világrekordot döntött a napi új fertőzöttek száma

Forrás: MTI/AP/Manis Szvarup -
fertőzött India koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét világrekordot döntött csütörtökön az egy nap alatt regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma Indiában, miközben a holttestek elhamvasztása is egyre nagyobb nehézséget jelent a hatóságoknak.

A dél-ázsiai országban az elmúlt 24 órában 379 257 új esetet, illetve 3645 halálos áldozatot jegyeztek fel az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint. A halottak napi száma sem volt még ilyen magas Indiában.

Koronavírus-vizsgálathoz vesz mintát egy egészségügyi dolgozó az indiai fővárosban, Újdelhiben 2021. április 16-án. Forrás: MTI/AP/Manis Szvarup

A világ második legnépesebb országába az utóbbi hetekben mély járványügyi válságba süllyedt.

A holttestek elhamvasztásán dolgozók és a sírásók arról számoltak be, hogy éjt nappallá téve kell dolgozniuk, de sok áldozat maradványait parkokban, illetve parkolókban felállított létesítményekben tudják csak elhamvasztani.

Újdelhi, 2021. április 26. A koronavírus-járvány áldozatait égetik halotti máglyákon egy tömeges szertartás keretében Újdelhiben 2021. április 24-én. Forrás: MTI/AP/Altaf Qadri

Indiában szerdán átlépte a 200 ezret az új típusú koronavírus eddigi halálos áldozatainak száma.

Az országban több helyen beteltek a kórházi ágyak, s nagy a hiány orvosi oxigénből is. Így a kormány egyre inkább nemzetközi támogatásra szorul, és számos ország már fel is ajánlotta a segítségét.
Tömegek próbálnak kétségbeesetten kórházi ágyat és oxigént szerezni beteg hozzátartozóiknak különböző módokon, például a közösségi médián és személyes kapcsolatokon keresztül.

Múlt héten naponta legkevesebb 300 ezer volt az újonnan azonosított fertőzések száma. Az egészségügyi rendszer a második járványhullámban túlterheltté vált.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az előző héten világszerte regisztrált esetszám 38 százalékát Indiából jelentették.

Az Afrikai Unió betegségmegelőzési központjának (CDC) vezetője csütörtökön figyelmeztetett, hogy az indiai helyzet intő példa arra, hogy Afrikának sem szabad még lazítania a járványügyi korlátozásokon - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.