Sokkal több baba született 2020-ban, mint korábban

Forrás: Shutterstock -
Születés baba statisztika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavalyi évben megugrott a születések száma Magyarországon. 2020-ban 3 százalékkal több baba született, mint az előző évben.

Jóval több baba született a 2020-as évben, mint 2019-ben. Tavaly összesen 92 233 baba jött a világra, ez 3 százalékkal több, mint előző évben.

A FoglaljOrvost.hu összegzéséből kiderült, hogy Budapesten viszont 4 százalékkal visszaesett a születésszám, ám a vidéki városok ezt behozták. Tolna megyében született a legtöbb gyerek, majd Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye következik.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ám idén is növekedés figyelhető meg ezen a területen. A KSH adatai szerint 2021 februárjában 7055 gyerek jött a világra. 2020. március és 2021. február között a születések száma 1,2%-kal nőtt a korábbi azonos időszakhoz képest.

Megfigyelhető az is, hogy jelentősen növekszik a magánkórházakban való szülések száma. Ennek valószínűleg a pandémia lehet az oka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.