Fekete Dávid nagyon komoly bajban van: elrendelték a letartóztatását. 

Fekete Dávidnál hétfőn tartottak házkutatást a rendőrök, ezután vették őrizetbe. Az egykori énekest bilincsben vezették csütörtök délután a Győri Járásbíróságra, ahol két károsultja is várta. "Megrohadsz bent, te k***g!" - kiabálta neki az egyikük. A bíróságon hamar eldőlt Fekete Dávid rövidtávú sorsa: elrendelték a letartóztatását, vagyis egy hónapig biztosan rács mögött marad. 

Elrendelték a letartóztatásátForrás: Facebook/Fekete Dávid

"A gyanúsított esetében megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, ezért az eljárási cselekményeknél való jelenlétének biztosítása érdekében szükséges a letartóztatás" - mondta a Blikknek dr. Havasiné dr. Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék szóvivője. Hozzátette, Fekete Dávid nem védekezhet szabadlábon, mert fennáll a szökés és a bűnismétlés veszélye is, hiszen korábbi kihallgatását követően újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követett el, azaz nem zárható ki, hogy ezt újra megtenné. 

Dávid senkinek nem nyilatkozott, ahogy ügyvédje sem. Ő és védője azonban fellebbezett a letartóztatás ellen, tagadva a vádakat.

Egy jogi szakember szerint hasonló bűncselekményekért 2-11 évnyi büntetés is kiszabható.

"Az a személy, aki közokirat-hamisítással együtt különösen nagy értékre követ el sikkasztást, halmazati büntetésül akár tizenegy év szabadságvesztéssel is sújtható" - mondta  dr. Tran Dániel, az ügytől független ügyvéd.