Lehullt a lepel a Mátranovákon látott "magyar jetiről"

jeti Mátranovák legenda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 1600 fős bányaváros, Mátranovák arról is híres, hogy a környező erdőkben látták „a magyar jetit", vagyis a Mátra Fanyűvőjét. 

Mátranovák kedvelt turistahely, melyről több mendemonda is kering. Egyesek medvéket, mások két lábon járó emberszabású jetit véltek látni a környező erdőkben. Az éjszakai lényt "Mátranováki Fanyűvőnek" nevezték el, aki éjszakánként járja a környéket és fákat gyűjt. A beszámolók szerint az élőlény két méter magas, görnyedt hátú, olyan, mint egy fehér szőrű jeti, akinek hosszú karjai a térdéig érnek - írja a Metropol.

bigfoot nagylábú jeti szörny Forrás: YouTube/Top Fives

Az igazság azonban messze nem ennyire vadregényes. Pár éve kiderült, hogy a mátranováki jeti nem más, mint a tehetséges fafaragó, Gyula bácsi, aki gyakran gyűjt fát a környező erdőkben. Az idős férfinak fehér haja és szakálla van, valamint egy betegség miatt görnyedten jár, ez adhatott alapot a szóbeszédnek. Gyula bácsi 3 éve elhunyt, így már nem kísért a környéken, munkái azonban ma is láthatók a falu különböző pontjain,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.