Három év börtönre ítélték a férfit, aki részegen randalírozott a szolnoki Covid-részlegén

Forrás: Shutterstock -
börtönbüntetés férfi részeg Covid-osztály
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jogerősen három év börtönre ítélték azt a férfit, aki egy éve részegen randalírozott a szolnoki Hetényi Géza kórház Covid-részlegén - tájékoztatta a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya szerdán az MTI-t.

A negyvenes évei végén járó, büntetett előéletű férfi tavaly április 19-én a kórház Covid-részlegén - ahová kérésére, koronavírus-fertőzés gyanúja miatt vitték a mentők - részegen, trágár módon szidalmazta a magyar egészségügyet és a kórházi dolgozókat. Kivizsgálása befejezése előtt távozni akart, majd amikor visszatartották, megpróbálta megütni az egyik beteghordót - írták.

Három év börtönt kapott a szolnoki Covid-részlegen randalírozó férfi (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A Szolnoki Járásbíróság tavaly júliusban a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt három év börtönre ítélte. A vádlott és védője - elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért - fellebbezett a döntés ellen. A törvényszék azonban az elsőfokú bíróság ítéletét a lényegét tekintve helybenhagyta - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.