Operatív törzs: a magas átoltottságnak köszönhetően "visszahúzódóban" van a járvány

járvány Operatív Törzs covid harmadik hullám Galgóczi Ágnes koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pünkösdi hétvége adatai is azt mutatják, hogy a járvány "visszahúzódóban" van - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a járvány elleni védekezésért felelős testület keddi online sajtótájékoztatóján.

Galgóczi Ágnes szavai szerint ez a magas átoltottságnak, a védelmi intézkedéseknek, a lakosság együttműködésének köszönhető.

Magyarországon 5 026 529 ember kapott védőoltást, közülük 3 072 940-en immunizáltnak számítanak

- emelte ki. Hozzátette, hogy a magyar lakosság átoltottsága 51 százalék, szemben az európai uniós 35 százalékkal, és Magyarország továbbra is a második helyen van az oltási ranglistán.

Forrás: AFP/TT News Agency/Fredrik Sandberg

A friss adatok szerint az új fertőzöttek száma 164, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 510 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 21 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 581 főre emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.