Három embert tartóztattak le nemrég, akik Katzenbach Imre meggyilkolásával hozhatók összefüggésbe. Az egyikük Curtis testvére, Sz. Lajos, a másik két ember pedig H. László és L. István. Sokáig úgy tűnt, ők egy vádalku miatt kerülhettek kézre, H. Attila, az ügy negyedik gyanúsítottja ugyanis már börtönbüntetését töltötte. Most az ő ügyvédje nyilatkozott.

Katzenbach Imre különböző gazdasági bűncselekményekben vett részt, ez okozta a férfi halálát. A meggyilkolásával összefüggésbe hozható három személyt (H. Lászlót, Sz. Lajost, valamint L. Istvánt) a TEK tartóztatta le, és sokáig úgy vélték, egy vádalku miatt kerülhettek kézre. A jelenleg is börtönben ülő H. Attila ügyvédje azonban ezt cáfolta. 

Törőcsik András (b) és Katzenbach Imre (j) az MTK-VM öltözőjében edzés előtt.Forrás: MTI/Németh Ferenc

"Előre tisztázzuk, hogy védencem nem bosszúvágyból nevezte meg Katzenbach Imre gyilkosait, egyszerűen nem volt más választása. Volt olyan pillanat, amikor úgy nézett ki, hogy egyedül őt gyanúsítják a bűncselekmény elkövetésével, és nem kizárt, hogy élete végéig börtönben marad. Ki az, aki ezt szó nélkül tudomásul vette volna, az igazságról pedig hallgat, mint a sír? Attila kényszerhelyzetben volt, amiben hozott egy észszerű döntést. Jól ismerte Imrét és az elkövetőket is, és egyszerűen elmondta a rendőröknek, amit az ügyről tudott. A másik fontos sarokpontja a történetnek, hogy ő nem vádalkut kötött, ahogy ez sokszor elhangzott már, egyszerűen annyit kért: az ítélete megállapításakor az együttműködését vegyék figyelembe" - mondta a Blikknek Dr. Asztalos Péter.

H. Attila nem tagadja, hogy ő volt a az a személy, aki megbízta Sz. Lajost és társát a focista megölésével. Ő azonban egy gazdag vállalkozó - jelenleg ő is letartóztatásban van - utasítását hajtotta végre. H. Attila nem volt jelen a gyilkosságkor, viszont azt követően összeházasodott a férfi özvegyével.

Durva részlet derült ki: a meggyilkolt focista özvegye az egyik gyanúsítottal házasodott össze

Kiderült, hogy Katzenbach Imre meggyilkolásával gyanúsított egyik személlyel kötött házasságot a focista özvegye. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

"Arról fogalmam sincs, hogy a pár sorsa hogyan alakul majd, az azonban biztos, hogy egyelőre tartják a kapcsolatot. Imre felesége akkor sem hagyta el Attilát, miután kiderült, hogy tudott férje megöléséről. Sőt, Attila most azt szeretné, ha a nőt és a lányát megvédené a rendőrség, hiszen nem kizárt, hogy támadás érheti őket. Reméljük, az asszony és gyermeke meg is kapja ezt a hatósági védelmet" - vélekedett dr. Asztalos Tamás.