Európai Úszószövetség vizes eb versenyzés alelnök Szabó Tünde
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sikeres vizes Európa-bajnokságot tudhat magáénak Magyarország, hiszen a világjárvány ellenére rekordszámú nevezés érkezett a versenyre. Az Európai Úszószövetség alelnöke történetesen magyar: ő Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, egykori olimpikon. A Life.hu-nak elmondta, mit gondol az Eb-ről és az úszósportról.

"A pandémia mindent átalakított a nemzetközi sportesemények terén, az úszók, a versenyzők az egész világban nem tudtak versenyezni több mint egy éve nemzetközi sporteseményen. Ez volt az első, úgyhogy fantasztikus lehetőséget kínáltunk nekik. Nem véletlenül rekordszámú nevezés érkezett, 51 országból érkeztek. Soha nem voltak ennyien Európa-bajnokságon a résztvevők" - árulta el Szabó Tünde egykori olimpikon, az Európai Úszószövetség alelnöke, aki arról is beszél, beugrana-e újra a medencébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.