Ez már nem szeretet, hanem kínzás - a hízlalás akár pénzbüntetéssel is járhat

Forrás: facebook/One Tail at a Time -
állatok Bécs pénzbüntetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az állatok túletetése nem szeretet, hanem kínzás: Bécsben ezért pénzbüntetés is járhat. 

Egyre több kedvenc válik túlsúlyossá, de általában nem ezért kerülnek orvoshoz, hanem az emiatt kialakult betegségek kikezelése miatt viszik állataikat a gazdik állatorvoshoz. A legtöbben az elhízást nem is tekintik betegségnek, pedig a kutyák vagy éppen macskák számára komoly problémákat okoz ez az állapot.

Állítkínzásnak számít a túletetés Forrás: facebook/One Tail at a Time

Bécsben az állatorvosok körében végzett felmérés szeirnt már ott is nagyon rossz a kedvencek helyzete, már minden ötödiknél kialault az elhízás miatt valamilyen krónikus betegség, aminek kikezelése nemcsak drága, de sokkal megterhelőbb, mint az elhízás megelőzése. A legnagyobb baj az, hogy a gazdik jelentős része nem tekinti betegségnek az elhízást, ezért nem is tesz ellene.

Aki annyira túleteti a kis kedvencét, hogy ezzel fájdalmat okoz az állatnak, vagy tartós következménnyel jár, az már nem állatszeretet, hanem állatkínzás" - magyarázza Eva Persy, a Bécsi Állatvédelmi Ombudsmani Hivatal vezetője. "Így akár 7500 eurós bírságot is kaphat, ha feljelentés is születik. Aki igazán szereti a négylábú kedvencét, az nem jutalomfalattal kényezteti, hanem játszik vele, szeretgeti és az együtt eltöltött idő az igazi jutalom" - idézte az InfoStart a szakembert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.