Sophia Lorenről elnevezett étterem nyílik Firenzében

Forrás: Getty Images -
étterem Sophia Loren Firenze
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sophia Lorenről elnevezett étterem nyílik szombaton Firenzében, amelyet a világhírű színésznő maga fogja ünnepélyesen felavatni Dario Nardella polgármester kíséretében.

A Sophia - Original Italia Food nevű étterem Firenze központjában a Nápolyból származó színésznővel együttműködve jött létre, és egy olyan vendéglőlánc első eleme, amely olasz gasztronómiát kínál a vendégeknek.

Forrás: Getty Images

"Számomra az élet új tapasztalatok szerzését és új projekteken való munkálkodást jelent, amivel valami újat tanulhatok. Amikor felajánlották nekem az étterem-projektet, semmi kétségem nem volt, azonnal igent mondtam" - közölte a 86 éves színésznő.

Az étterem egy oszlopsor alatt található, hatalmas ablakaiból a Via Brunelleschi tárul a vendégek elé. A 1500 négyzetméteres, háromszintes létesítménynek két konyhája van, és 300 vendég fogadására alkalmas, akik közül 60-at a szabadban tudnak leültetni.

További Sophia Loren-éttermeket Nápolyban és Milánóban fognak megnyitni, Sőt azt tervezik, hogy Dubajban, Miamiban, Hongkongban és Sanghajban is terjeszkedni fognak. Az étteremlánc mögött a Pianoforte Holding áll, amelynek tulajdonosai a Yamamay és a Carpisa divatmárkák.
Május elején Sophia Loren kapta a legjobb színésznő díját Rómában az olasz filmakadémia David di Donatello-díjainak átadásán.

A 86 éves színésznő az Előttem az élet című film főszerepéért nyerte el az olasz Oscark-díjként emlegetett trófeát. Az Émile Ajar regényéből készült produkciót a filmcsillag fia, Edoardo Ponti rendezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.