A kormányszóvivő elmondta: a járvány csak azok számára ért véget, akik beoltatták magukat

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
vakcinaútlevél védettségi igazolvány védőoltás Szentkirályi Alexandra koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szentkirályi Alexandra hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy a járvány csak azok számára ért véget, akik beoltatták magukat.

A kormányszóvívő arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy a kormány mindent megtett azért, hogy minél többen megkapják a védőoltást, most már csak rajtuk múlik, hogy beoltatják-e magukat. Magyarországon szerencsére bőven van vakcina, ami egyébként egyedülálló Európában.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy Magyarország mindenképpen szeretne részese lenni a közös európai vakcinaútlevélnek. Mivel az átoltottságnak köszönhetően mi már előrébb járunk, ezért a kormánynak hamarabb kellett elgondolkoznia a szabad utazásról. Ezért is hozták létre a védettségi igazolványt, melyet a kétoldalú megállapodásoknak köszönhetően már 12 országban elfogadnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.