Orbán Viktor fontos bejelentéseket tett a Világgazdaság konferenciáján

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán -
bejelentés miniszterelnök Orbán Viktor Világgazdaság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarország miniszterelnöke fontos bejelentéseket tett a Világgazdaság konferenciáján.

Varga Mihály pénzügyminiszter arról beszélt, hogy a sikeres járványkezelés miatt véget ért a harmadik hullám, és Magyarország sikeresen ágyazott meg az újraindításhoz.

Orbán Viktor elmondta, hogy a poszt-Covid-szindrómát a gazdaságban el kell kerülni. A teljes foglalkoztatottság egy olyan eszköz, ami a pandémia elleni bizonytalanság ellen hat.

A kormányfő emellett arról is beszélt, hogy a horizontukon 200 ezer forintos minimálbér van, és ha rázúdítjuk ezt a kkv-szektorra, akkor munkanélküliség lesz.

-mondta Orbán Viktor, aki a válságról is beszélt.

-tette hozzá a miniszterelnök, aki hangsúlyozta, még 50 ezer plusz álláshelyre van szükség.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor arról is szólt, hogy a legfontosabb cél az, hogy több munkahely legyen, mint amennyien dolgoznak, így ugyanis mindenki megtalálhatja a helyét.

Elmondta, hogy ha sikerül elérni az 5,5 százalékos növekedést, akkor a gyermeket nevelő szülőknek visszaadják a 2021-ben befizetett adót.

Az átlagjövedelem után befizetett szja-t a gyermeket nevelő szülőknek adják vissza, mindez 550-580 milliárd forintot jelenthet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.