Ahogy azt már megírtuk a dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztették, emiatt az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzés. Kiderült, hogy egyik csapattársának köszönheti, hogy sikerült megmenteni az életét. 

A Eb szombati Dánia–Finnország meccsén történt események szinte az egész világot megrázták. Kiderült, hogy a dánok csapatkapitánya Simon Kjaer gyors közbeavatkozása nélkül az orvosok nem tudták volna megmenteni Christian Eriksen életét.

A hősies Kjaer ezután minden erejével arra koncentrált, hogy társa feleségének, Sabrinanak kellő támaszt tudjon nyújtani.Forrás: Getty Images/Stuart Franklin

Miután a dán csapat játékosa összeesett a pályán, Kjaer azonnal odasietett hozzá, és csapattársa nyelvét félretolva szabaddá tette Eriksen légutait, ezzel megakadályozta azt, hogy a focista lenyelje a nyelvét. Amíg az egészségügyi dolgozók ellátták az összeesett férfit, a dán csapat tagjai körbeállták társukat.

A hősies Kjaer ezután minden erejével arra koncentrált, hogy társa feleségének, Sabrinanak kellő támaszt tudjon nyújtani.

A borzalmas esemény a focistákat is megrázta, Cristiano Rolanldo üzenetet küldött a sportolónak.

Egy helyen minden, ami foci Eb!
Szeretnél naprakész lenni, tudni mindenről, ami a mérkőzésekkel kapcsolatos? Szívesen olvasnál extra érdekességeket a kedvenc játékosaidról, csapatodról? Akkor kattints az Origo Foci Eb oldalára, hogy ne maradj le semmiről.