Csapattársának köszönheti az életét Christian Eriksen: gyors közbeavatkozása menthette meg

Forrás: Getty Images/Stuart Franklin -
meccs foci EB Kjaer Dánia dráma foci Eriksen Finnország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy azt már megírtuk a dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztették, emiatt az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzés. Kiderült, hogy egyik csapattársának köszönheti, hogy sikerült megmenteni az életét. 

A Eb szombati Dánia–Finnország meccsén történt események szinte az egész világot megrázták. Kiderült, hogy a dánok csapatkapitánya Simon Kjaer gyors közbeavatkozása nélkül az orvosok nem tudták volna megmenteni Christian Eriksen életét.

A hősies Kjaer ezután minden erejével arra koncentrált, hogy társa feleségének, Sabrinanak kellő támaszt tudjon nyújtani. Forrás: Getty Images/Stuart Franklin

Miután a dán csapat játékosa összeesett a pályán, Kjaer azonnal odasietett hozzá, és csapattársa nyelvét félretolva szabaddá tette Eriksen légutait, ezzel megakadályozta azt, hogy a focista lenyelje a nyelvét. Amíg az egészségügyi dolgozók ellátták az összeesett férfit, a dán csapat tagjai körbeállták társukat.

A hősies Kjaer ezután minden erejével arra koncentrált, hogy társa feleségének, Sabrinanak kellő támaszt tudjon nyújtani.

A borzalmas esemény a focistákat is megrázta, Cristiano Rolanldo üzenetet küldött a sportolónak.

Egy helyen minden, ami foci Eb!

Szeretnél naprakész lenni, tudni mindenről, ami a mérkőzésekkel kapcsolatos? Szívesen olvasnál extra érdekességeket a kedvenc játékosaidról, csapatodról? Akkor kattints az Origo Foci Eb oldalára, hogy ne maradj le semmiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.