Nyakunkon a kánikula, de lehet, hogy nem sokáig élvezhetjük a jó időt

lehülés nyári meleg kánikula időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Június 15-én, kedden talán még megússzuk 30 fok alatt, de csütörtöktől menthetetlenül betör a meleg az országba. Ám a kánikulának legalább annyian örülnek, mint amennyire a végét várják - írja közösségi oldalán az Országis Meteorológiai Szolgálat.

"A héten biztos és határozott melegedés megy végbe a légkörben: a hét végéig kb. 10 fokot emelkedik a hőmérséklet- A kánikula (tehát az országszerte jellemző 30+ fok délutánonként) kezdete péntekre tehető, de már csütörtökön is sok helyen jellemző lesz a 30-32°C. És meddig tart? Ez a nagy kérdés... Vasárnap estétől, de még inkább hétfőtől felfrissülést hozó zivatarok érkezhetnek, de a frissülés mértéke még teljesen bizonytalan. Már, ha lesz egyáltalán, hiszen érdemes megnézni a fáklya egy héten túli tartományát: a szórás 15-17 fok, tehát 9-10 nap múlva ez alapján 21 és 38 fok között bármennyi lehet a maximum...
Magyarázat lehet a fáklyában rejlő nagy bizonytalanságra, hogy a kontinens felett nagyon eltérő hőmérsékletű légtömegek helyezkednek majd el. Hogy ezen légtömegek határvonala hol fog húzódni, és a Kárpát-medence "melyik oldalra" kerül, csak a hét további napjaiban válaszolható meg biztosabban" - írják a posztban.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.