Radiológiai veszélyről tájékoztatott az üzemeltető - Elismerte az atomerőmű kisebb meghibásodását Kína

Forrás: -- -
tudomány meghibásodás Kína atomerőmű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A délkelet-kínai atomerőmű kisebb mértékű meghibásodását ismerte el Kína, ám azt cáfolták, hogy bármilyen radioaktív gáz szivárgott volna.

A hibát az okozta, hogy az erőmű egyik reaktorának primer hűtőkörében a szokásosnál magasabb sugárzási szintet mértek. A kínai ökológiai és környezetvédelmi minisztérium közlése alapján a radioaktivitási szint azonban a biztonságos határértéken belül maradt- írja az MTI.

A kínai Tajsan Atomerőmű Forrás: --

A Tajsan erőmű francia tervezésű, és 30 százalékban az Electricité de France francia energiaipari óriásvállalat tulajdonában van. Mindkét reaktor európai, új típusú nyomottvizes reaktor.

A CNN korábban beszámolt arról, hogy az erőművet üzemeltető francia Framatome "radiológiai veszélyről" tájékoztatta az amerikai energiaügyi minisztériumot azok után, hogy a felelős kínai hatóságok megemelték a sugárzásra vonatkozó határértéket. Ezt azonban a kínai ökológiai és környezetvédelmi minisztérium cáfolta, hozzátéve, hogy az erőmű környékén mért sugárzási szint továbbra is az egészségügyi határértéken belül található.

Ez is érdekelhet: Újabb katasztrófával számolhatnak Csernobilban: izzik az erőmű eltemetett reaktora

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.