A magas átoltottság ellenére emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma ebben az országban

Forrás: AFP/Niklas Halle'n -
emelkedés Nagy-Briannia fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit kormány felkérésére készült készített tanulmány eredményei alapján kiderült, hogy május 3. és június 7. között ötven százalékkal nőtt az új fertőzöttek aránya, 11 naponta duplázódik az új fertőzöttek száma.

A kapott adatok visszaigazolták, hogy a jelenleginél nagyobb átoltottsági szinten alakulhat csak az a nyájimmunitás, ami a járvány megfékezéséhez szükséges. Ez persze nem jelenti azt, hogy az eddigi oltási programnak ne volnának eredményei, a delta variáns jellemzően a még beoltatlan közösségben terjed - írja a Guardian.

A helyzetre való tekintettel Nagy-Britanniában négy héttel el is halasztották a járványügyi korlátozások tervezett enyhítését.

Nagy többséggel megszavazta a brit parlament az utolsó korlátozások feloldásának halasztását Forrás: AFP/Niklas Halle'n

Boris Johnson miniszterelnök a hét elején jelentette be, hogy a kormány az eredetileg tervezett jövő hétfői időpontról július 19-re halasztotta a korlátozások teljes körű feloldását a delta nevű vírusvariáns terjedése miatt.

A képviselők többórás vita után 461-60 arányban hagyták jóvá szerda este a kormány halasztási indítványát. A kormányzó Konzervatív Párt alsóházi többségét sokszorosan meghaladó támogatás elsősorban annak az eredménye, hogy a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt frakciója szinte egységesen megszavazta a halasztást - írja az MTI.

Ez is érdekelheti: Megdöbbentő hírek érkeznek Nagy-Britanniából a koronavírus variánssal kapcsolatban

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.