katasztrófavédelem bográcsozás tűzgyújtási tilalom tűzgyújtás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton 0:00 órától három megyében tűzgyújtási tilalom lesz érvényben. Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

A száraz és meleg időjárás miatt ilyenkor sokkal szárazabb a növényzet és egy kis figyelmetlenség is könnyen hatalmas tűzhöz vezethet. A tűzoltókat idén már több, mint 4900 szabadban keletkezett tűzhöz riasztották, a leégett terület pedig akkora, mintha 5035 focipálya égett volna le - írja a katasztrofavedelem.hu.

bogrács Forrás: Shutterstock

A kertben bográcsozni, grillezni szabad, de a tüzet egyetlen pillanatra se hagyjuk magára és mindig legyen a közelben oltóvíz.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen lehet tájékozódni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.