A hét legmelegebb napja az előrejelzések szerint csütörtök lesz: 39 fok is lehet. 

Hétfő
Inkább csak fátyolfelhők szűrik forró nyári napsütést. Csapadékra kicsi az esély. Folytatódik az országos hőség: délután 30 és 36 fok között alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél megélénkül.

Kedd
Túlnyomóan napos, száraz, és igen meleg idő lesz. Esetleg ÉK-re sodródhat be zivatar. Több helyen várható forróság, azaz 35 fok, vagy annál melegebb idő. Elsősorban délkeleten emelekedhet 37°C köré a hőmérséklet. Gyenge lesz a változó irányú szél.

Forrás: Shutterstock

Szerda és csütörtök
Marad a sok napsütés, de már gyakrabban növekedhetnek meg a gomolyfelhők, és elszórtan frissítő zápor, zivatar is előfordulhat. A hőmérséklet kissé még tovább emelkedik: csütörtökön délen akár 38-39°C is lehet.

Az egészségesek is veszélyben vannak
A nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Péntek és szombat
Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Továbbra is kialakulhat elszórt zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik, mellyel kissé frissebb levegő érkezik hazánk térségébe: 26-33°C közötti értékeket mérhetünk délutánonként - olvasható a Köpönyegen