Tovább emelkedik a hőmérséklet: jön az igazi forróság

Forrás: Shutterstock -
kánikula időjárás Magyarország előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hét legmelegebb napja az előrejelzések szerint csütörtök lesz: 39 fok is lehet. 

Hétfő


Inkább csak fátyolfelhők szűrik forró nyári napsütést. Csapadékra kicsi az esély. Folytatódik az országos hőség: délután 30 és 36 fok között alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél megélénkül.

Kedd


Túlnyomóan napos, száraz, és igen meleg idő lesz. Esetleg ÉK-re sodródhat be zivatar. Több helyen várható forróság, azaz 35 fok, vagy annál melegebb idő. Elsősorban délkeleten emelekedhet 37°C köré a hőmérséklet. Gyenge lesz a változó irányú szél.

Forrás: Shutterstock

Szerda és csütörtök


Marad a sok napsütés, de már gyakrabban növekedhetnek meg a gomolyfelhők, és elszórtan frissítő zápor, zivatar is előfordulhat. A hőmérséklet kissé még tovább emelkedik: csütörtökön délen akár 38-39°C is lehet.

Az egészségesek is veszélyben vannak

A nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Péntek és szombat


Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Továbbra is kialakulhat elszórt zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik, mellyel kissé frissebb levegő érkezik hazánk térségébe: 26-33°C közötti értékeket mérhetünk délutánonként - olvasható a Köpönyegen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.