Kiderült! Mégis lehetnek nézők az idei olimpián

Forrás: instagram.com/magyarock_olympicteam_hungary -
Tokió 2020 olimpia 2020 nézők tokiói olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korlátozott számban ugyan, de lehetnek japán nézők a július 23-án kezdődő tokiói olimpia  versenyein.

A szervezők - a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal történt egyeztetés után - hétfőn azt közölték, hogy az adott helyszín befogadóképességének legfeljebb ötven százalékát lehet megtölteni szurkolókkal, a maximális létszám tízezer ember lehet. Hozzátették ugyanakkor, hogy amennyiben július 12-ig rosszabbodik a járványhelyzet, és ismét vészhelyzetet kell hirdetni, teljes egészében kizárhatják a nézőket.

Olimpia Forrás: instagram.com/magyarock_olympicteam_hungary

A házigazdák a koronavírus-járvány ellenére biztonságos lebonyolítást ígérnek. A japán hírügynökség friss közvélemény-kutatása szerint a lakosok 40,3 százaléka zárt kapus rendezést szeretne, a válaszadók 30,8 százaléka pedig úgy vélte: le kellene mondani a játékokat.

A tokiói olimpiát eredetileg tavaly nyáron rendezték volna meg, de a pandémia miatt idén július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor. Egy korábbi döntés nyomán külföldi nézők nem lehetnek a versenyeken. Az augusztus 24-én kezdődő paralimpiával kapcsolatban július 16-án várható döntés a nézőkről.

A játékokat mintegy 40 tokiói, illetve más prefektúrában található helyszínen bonyolítják le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.