Nem tudott belenyugodni a szakításba: exe összes intim fotóját feltette a netre a férfi - ez vár rá

Forrás: Shutterstock -
bosszú zsarolás személyes adattal való visszaélés intim fotó pénzbüntetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Fonyódi Járási Ügyészség különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat azzal a 31 éves Kaposvár környéki férfival szemben, aki intim fotók közzétételével állt bosszút amiatt, hogy a sértett nem akarta újrakezdeni a kapcsolatukat.

A vádlott és a sértett között 2017. évben szerelmi kapcsolat alakult ki, melynek során a férfi a nő Balaton környéki házába költözött, azonban a sértett alig hat hónap után szakított a férfival. A kapcsolatuk alatt a vádlott a sértett beleegyezésével több intim fotót és videót is készített róla, illetve együttléteikről, ezért a nő a szakításuk után megkérte a férfit, hogy azokat törölje, amire a vádlott kifejezett ígérete ellenére sem tett meg - írja az ugyeszseg.hu.

Telefonján tárolt intim fotókkal állt bosszút a volt barát Forrás: Shutterstock

Hiába telt el hosszabb idő a szakításuk után, a férfi nem tudott abba belenyugodni, ezért többször felkereste a nőt, hogy kezdjék újra a kapcsolatukat, azonban a nő ezt minden esetben elutasította.

A vádlott végül 2020 májusában az elutasítás miatti sértettségből a mobiltelefonján tárolt intim tartalmakat feltöltötte egy nyilvános weboldalra, és ahhoz mellékelte a sértett közösségi oldal profiljának linkjét is, ami csak fokozta a sértett által elszenvedett érdeksérelmet, aki ezáltal egyértelműen felismerhetővé és azonosíthatóvá vált.

A gyanú rövid időn belül a férfira terelődött, aki úgy próbálta meg ártatlanságát bizonyítani, hogy megkereste az oldal üzemeltetőjét a tartalmak eltávolítása érdekében, később azonban a fonyódi rendőröknek beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség a Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Sajnos van, hogy még jobban eldurvul egy szakítás. Szombathelyen egy egyetemista fiú képtelen volt belenyugodni abba, hogy volt barátnője szakított vele. Először zaklatta, majd meg is zsarolta a lányt, később pedig megpróbálta megölni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.