Friss adatok: ennyien haltak és fertőződtek meg Magyarországon mára a koronavírusban

halottak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A beoltottak száma 5 431 713 fő, közülük 4 619 877 fő már a második oltását is megkapta. Összesen 91 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 775 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 29 971 főre emelkedett. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 736 387 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 41 417 főre csökkent. 241 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen. A regisztráltak száma 5 millió 424 ezer fő, és 93%-uk már megkapta az oltást. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra és már az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is tudnak időpontot foglalni a számukra legkedvezőbb kórházi oltópontra és az elérhető vakcinákra.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.

Magyarország felajánlja a szomszédos országoknak, hogy júliustól a hazánkkal közös határok mentén élők is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon. Ezzel hazánk tovább növeli a járvány elleni védettségét, és a magyar lakosság, valamint a külhoni magyarok védelme érdekében kiterjeszti a védettek körét közvetlenül a magyar határok mentén élőkre is függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar állampolgárok. A részleteket szabályozó kormányrendelet kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.