Továbbra is vörös kód van érvényben: eddig biztosan kitart a pusztító hőség

Forrás: Shutterstock -
meleg időjárás hőség forróság figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) várhatóan pénteken 20 óráig meghosszabbítja a hétfőn országosan életbe lépett vörös kódot, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, csütörtökön és pénteken is meghaladja a 27 Celsius-fokot a napi középhőmérséklet.

Várhatóan péntek este 8-ig érvényben marad a vörös kód, melynek célja egyrészt, hogy felhívja a társadalom figyelmét a rendkívüli helyzetre, valamint a speciális eljárásrend alatt a szociális szektorban a diszpécser jelzése alapján minden intézménynek fogadnia kell a hajléktalanokat attól függetlenül, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

Péntekig biztosan marad a forróság Forrás: Shutterstock

Nagyon fontosnak nevezték, hogy ha valaki bajba jutott embert lát, hívja a regionális diszpécserszolgálatot, amely a jelzések alapján azonnal tud intézkedni. A hőség miatti intézkedés hétfő reggel 8 órakor lépett életbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.