Tombol az indiai mutáns: teljes zárlat alá helyezték ezt a nagyvárost

Forrás: Shutterstock -
delta variáns COVID-19 teljes zárlat indiai mutáns Sidney koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kéthetes teljes zárlat alá helyezték szombattól Sydney városát az ausztrál hatóságok a koronavírus fertőzőbb, delta variánsának terjedése miatt.

Pénteken még azt közölték, hogy a nagyváros négy körzetét fogják lezárni, de szombaton már a több mint ötmillió lakosú metropolisz teljes lezárását jelentették be két hétre. A héten Ausztráliában több mint nyolcvan embernek lett pozitív a koronavírustesztje, valamennyi eset a repülőtéren dolgozó egyik taxisofőrrel hozható összefüggésbe, aki valószínűleg egy külföldi járat légi személyzetétől kapta el a betegséget.

Illusztráció Forrás: Shutterstock


"A delta variáns különösen félelmetes ellenfélnek tűnik. Bármilyen védelmi intézkedést hozunk is, a vírus mindig képes az ellentámadásra" - mondta Brad Hazzard, Új-Dél-Wales állam egészségügyi minisztere.

A 26 milliós Ausztrália mostanáig sikeresen vette fel a harcot a járvány ellen a gyorsan elrendelt szigorú zárlatokkal. A pandémia kezdete óta alig több mint 30 400 fertőzöttet és 900 körüli halálos áldozatot regisztráltak. Az oltási kampány viszont lassan halad, egyelőre a lakosság alig negyede kapott oltást.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.