A pénteki vihar még azokat az országrészeket is lehűtötte kicsit, ahol nem volt égszakadás, most azonban újra melegszik a levegő. A hét közepén már újra itt a forróság.

Vasárnap
Gomolyfelhők zavarják a június végi napsütést, de zápor, zivatar esetleg csak elvétve fordulhat elő. Az északi szél néha megélénkül. 27-32 fokos kánikulára számíthatunk.

Hétfő
A perzselő napsütést csak fátyolfelhők szűrhetik, egészen kicsi az esély csapadékra. Visszatér az országos hőség, az ország nagy részén 30 fok felett várható a maximum. A délies szél gyenge marad.

Kedd
A sok napsütés mellett délutántól északnyugaton már megnövekszik a gomolyfelhőzet, de itt is csak néhol fordul elő zivatar. 35 fok körüli forróság valószínű.

Szerda
Főleg hajnalban és este alakulhatnak ki záporok, zivatarok, napközben sok napsütésre van kilátás. Az északnyugati szél fokozatosan megerősödik. Egyelőre marad a rekkenő hőség 29-36 fokos csúcsértékkel.

Forrás: Shutterstock

Csütörtök
Hidegfront okoz záporokat, zivatarokat - főleg a nap első felében. Délutántól erős lesz az északnyugai szél. Kissé felfrissül a levegő, délután 25-30 fok ígérkezik - írja a Köpönyeg