Visszatér a hőség: ekkor lesz újra kibírhatatlan kánikula

Forrás: Shutterstock -
kánikula időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pénteki vihar még azokat az országrészeket is lehűtötte kicsit, ahol nem volt égszakadás, most azonban újra melegszik a levegő. A hét közepén már újra itt a forróság.

Vasárnap


Gomolyfelhők zavarják a június végi napsütést, de zápor, zivatar esetleg csak elvétve fordulhat elő. Az északi szél néha megélénkül. 27-32 fokos kánikulára számíthatunk.

Hétfő


A perzselő napsütést csak fátyolfelhők szűrhetik, egészen kicsi az esély csapadékra. Visszatér az országos hőség, az ország nagy részén 30 fok felett várható a maximum. A délies szél gyenge marad.

Kedd


A sok napsütés mellett délutántól északnyugaton már megnövekszik a gomolyfelhőzet, de itt is csak néhol fordul elő zivatar. 35 fok körüli forróság valószínű.

Szerda


Főleg hajnalban és este alakulhatnak ki záporok, zivatarok, napközben sok napsütésre van kilátás. Az északnyugati szél fokozatosan megerősödik. Egyelőre marad a rekkenő hőség 29-36 fokos csúcsértékkel.

Forrás: Shutterstock

Csütörtök


Hidegfront okoz záporokat, zivatarokat - főleg a nap első felében. Délutántól erős lesz az északnyugai szél. Kissé felfrissül a levegő, délután 25-30 fok ígérkezik - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.