Három új koronavírus elleni gyógyszer jöhet ősztől

koronavírus Európai Bizottság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Európai Gyógyszerügynökség októberre három új koronavírus-gyógyszer forgalmazását is engedélyeztetheti. Onnantól még hatékonyabban védekezhetünk a vírus okozta komolyabb megbetegedés ellen. 

Már öt ígéretes terápiás készítményt is bejelentett az Európai Bizottság, amiket hamarosan EU-szerte alkalmazni lehet majd a koronavírusos betegek kezelésére.

Az öt készítmény közül négy monoklonális antitesteket tartalmaz, az ötödik pedig egy már engedélyezett immunszuppresszív szer. Az Európai Gyógyszerügynökség folyamatosan végzi a kiértékelésüket, hogy minél hamarabb engedélyeztethessék őket - számol be a hvg.hu.

Forrás: Shutterstock

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.